Barn In The Meadow recording 

opname/compositie/productie/mix/mastering

De Studio

Barn In The Meadow is een studio met een totaal oppervlak van ongeveer 140 vierkante meter. Er is een grote "liveroom" met aangrenzend twee grote geluidsarme cabines en één kleine geluidsarme cabine. vanuit de controlroom heb je goed overzicht over de verschillende ruimtes.

De muzikanten horen zichzelf en hun bandleden door 8 kanaals mixertjes waarmee ze zelf snel en eenvoudig een goede balans kunnen maken. 

De hele studio "van microfoonaansluiting in de muur, tot patchbay" is bekabeld met Mogami Neglex kabel. Iedere signaallijn is een losse kabel. Hierdoor is de kwaliteit van het signaal vele malen beter dan dat er gebruik word gemaakt van een multikabel. Er zijn vierentwintig aansluitingen in de "liveroom", acht in de grote cabines en vier in de kleine cabine. 

Alle ruimtes kunnen via een uitgebreide patchbay in de controlroom met elkaar verbonden worden. Zo kun je bijvoorbeeld gitaar of bas spelen in de controlroom terwijl je je versterker in één van de cabines of in de grote ruimte plaatst. 

Er wordt geen gebruik gemaakt van een mengtafel maar in plaats daarvan beschikt de studio over een ruime keus aan losse "high end" mic pre-amps. Hierdoor is het mogelijk per instrument te kiezen voor de daarvoor meest geschikte pre-amp. 

De liveroom is een ruimte met "sound". Dus geen "dode" ruimte maar juist één die een drumkit, akoestische gitaar, piano enz enz groter laat klinken dan hij werkelijk is. Vaak is het zo dat er in de mix alleen gebruik wordt gemaakt van de geplaatste ambient mic's in plaats van een kunstmatige galm.

De studio beschikt ook over een keuken met gasfornuis, koelkast en magnetron.  Door de landelijke ligging is er weinig te doen op het gebied van horeca. Geen eettentjes, restaurants en afhaalchinezen. Wel is er op 5 minuten rijden een supermarkt waar je al je boodschappen kunt doen.